floridasemester.se

Start > Port Charlotte

Port Charlotte  -  Västkustens Pärla

stadskarta_liten.jpgPort Charlotte ligger utmed US 41 och börjar där denna korsar Peace River. Egentligen består staden av ett flertal områden som "växt ihop": Charlotte Harbor, Port Charlotte och Murdock. På andra sidan Peace River ligger Punta Gorda, den äldsta staden i området men nu också hopväxt med de övriga delarna. Hela området har cirka 60.000 innevånare och består till största delen av enplansvillor. Ett par stycken höghus finns dock, bl.a. den kommunala förvaltningen huserar i ett sådant. 

Takten i staden är lugn även om trafiken på 41:an kan vara ganska livlig. Amerikanarna är ett folk som ofta äter ute så restaurangtätheten är hög och det finns ett 50-tal restauranger i området. De flesta större kedjorna är representerade: Red Lobster, Chili's, Outback m.fl.

hamburgare.gifÄven den snabbmatsugne hittar säkert det han vill i form av McDonalds, Burger King och Steak n' Shake. Av de allestädes förekommande China-krogarna finns också en hel del att välja på. Så vill du inte laga mat, finns det gott om alternativ.

golf_liten.jpgÄr du golfare? Då har du hamnat i Golfers Heaven, utan tvekan. I och runt omkring Port Charlotte finns säkert minst 15 stycken golfbanor av varierande standard och prisklass. Den senaste upplagan av den lokala telefonkatalogen upptar en lista på 58 banor från Fort Myers till Sarasota. Greenfee varierar, från 15 dollar och uppåt. Grönt kort är säkert bra att ha, men ingen frågar dig efter det. Golfbil ingår i priset. Har du inga klubbor, finns en komplett uppsättning med väska i huset. Bara att packa in i bilen och ge sig iväg till närmsta bana, som aldrig är långt borta.

Långt till badplatsen? Inte särskilt, i Port Charlotte finns en kommunal beach, belägen vid Peace Rivers utlopp. Där finns det även en swimmingpool (avgift). Vill man ha lite mera och grönare hav framför ögonen ligger Mexicanska Golfen en halvtimmes bilfärd bort. Manasota Key med ett flertal badstränder bl.a. Englewood Beach är ett utmärkt utflyktsmål.

ferrari_liten.jpgPort Charlotte ligger på bra avstånd från många av de välkända utflyktsmålen. Till Orlando är det 200 km, till Miami 250 km, Sankt Petersburg/Tampa 150 km.. Till Key West är det lite längre, ca 400 km men vägnätet i Florida är väl utbyggt (och saknar tjälskador), så det går snabbt att ta sig fram. Hotellrum är också billigt i Orlando-området. I Key West är däremot priserna på rum mer lika dom i Sverige. Speciellt om man inte kan ta sig tid att leta.